If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз се чудя, ако си сложа пружините Апекс, дали ще стане много по-зле?
Уж ще стане по-ниска колата, но пък по-твърда....
Дали да рискувам?
Ами колега от форума(мой градски,gogo79) е със спортно окачване и е с 225/45/17 и казва,че не му опира отзад.
Не знам само какви са му пружините(марка и колко мм свалят),.....и с каква характеристика са му джантите.......но определено е доста ниска колата.........ще разбера и ще напиша......или той ще си каже.....
Пичове имайте предвид,че този стандарт за ширина и височина на гумата малко се разминава при отделните марки гуми. Казвам го от първа ръка инфото,мой приятел вече няколко години работи в Примекс и си кара колата с гуми 205/40/17 понеже всичко друго което е по високо или широко му опира. Та момчето на едни и същи джанти е слагал доста гуми и е сравнявал една до друга много от тях и хам визуално имат разлика,хем и с някой от тях леко му закачат отзад,а с други не. Така,че е възможно някой да кара с 225/45/17 и да му опират,а ако сложи примерно друга марка гуми с тоя размер,да не опира..... абе стандарти уж,ама само уж
EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Ами колега от форума(мой градски,gogo79) е със спортно окачване и е с 225/45/17 и казва,че не му опира отзад.
Не знам само какви са му пружините(марка и колко мм свалят),.....и с каква характеристика са му джантите.......но определено е доста ниска колата.........ще разбера и ще напиша......или той ще си каже.....
КОЛАТА Е С ЧЕРВЕНИ ПРУЖИНИ АЙБАХ, АМОРТИСИОРИ Ф.К/ЖЪЛТИ/
Май не ме разбрахте правилно - при мен гумите опират в калниците САМО, когато има 4 човека в колата.
Когато съм сам и моите гуми не опират.
Ще сложа пружините, пък каквото стане.... ако трябва ще качвам само катерички на предната седлка
Май не ме разбрахте правилно - при мен гумите опират в калниците САМО, когато има 4 човека в колата.
Когато съм сам и моите гуми не опират.
Ще сложа пружините, пък каквото стане.... ако трябва ще качвам само катерички на предната седлка
Така.....при мен беше същото.С едни и същи гуми съм 225/17/45
Джанти 8J и ЕТ35...опираха когато колата е натоварена....,а сега съм с джанти 7J и ЕТ40.5.....нямам никакви ядове.
Извода е ,че при по-прибрана капла(с по-голямо ЕТ)и по-малка ширина- 225 не опират.....с каквото и да си окачване.Вече ако е спортно окачването,може да позволи и по изнесена или по-широка джанта,щото все пак не се лашка колата толкова.....тва го знаем всички........
Аз какво се опитвам да кажа.......че зависи от характеристиката на джантата.........комбинацията 225/55 е прекалено,особено на 16-ка ......трябва да е поне 8-ца.......
Колко са широки и с какво ЕТ са твоите??
Здравейте,момци.
Някой да е слагал 215/50/17.
Знам,че на 45 е перфектния размер,но ме интересува все пак на 50 как е.Примерно на 7J или 7.5J ширина.
Ако е карал някой,да сподели.
Весели празници
Comment